Marokkansk kyllinggryte!

Marokkansk kyllinggryte!

Jeg kjøper ofte rå fryste kyllinglår i frysedisken så kan en lage mye så godt og ikke minst være litt kreativ selv. Synes det er spennende med å bruke litt forskjellige krydder og grønnsaker når det gir gode smaker. Har også prøvd litt forskjellige fond og buljonger men har nok falt på at fond er det beste. Det er mindre salt og gir mer smak en buljonger gjør. Denne oppskriften passer til 3-4 personer hvis du også servere kokt ris i tillegg som jeg har gjort her.

Marinade:

7 fedd hvitløk

1 rød paprika

2 ss spisskummen

1 ss salt

1 ts malt paprika

2 ts gurkemeie

1 dl olivenolje

Kyllingretten

6 rå kyllinglår

2 rødløk

2 dl kyllingfond

6 dl vann

smak til med salt /pepper

1 sitron i skriver ( økonogisk)

1 dl tørket aprikoser

Frivillig:

Kjøpte 1 pose med fryste bønner og frø som jeg hadde halvparten oppi gryten. Se bilde under.

Skrell og ha 7 fedd hvitløk i en blender sammen med paprika, olivenolje og krydder. Mos dette godt sammen og smør det utover kyllinglårene som en marinade og la det ligge sånn 1 times tid, eller gjerne natten over. Jeg lot det ligge ca 1 time før jeg startet på selve middagen.

Når de er ferdig marinert legger du de i en litt stor gryte med marinaden på og heller over det som er igjen i bollen.

Hell over vann og kyllingfond og legg løken og aprikoser mellom kyllinglårene. Vaske sitronen og kutt den i tynne skiver og legg den også mellom kyllinglårene.

La dette småkoke under lokk i ca 30 minutter og smak til med salt og pepper. La kylling gryten koke enda ca 10 minutter til uten lokk, slik at litt av væsken fordamper før servering. Kok risen som anvist på pakken og server til din familie eller gjester.