Kanelsnurrer i langpanne!

Kanelsnurrer i langpanne!

Her ble det kjempe store snurrer i langpannen og de smaket saftig og godt. Noen ganger er det lettere å lage i langpannen for det går litt fortere når du bare skal steke et brett. Denne er også veldig grei å ha med seg når du skal ut på tur i sommer.

3,5 dl melk
1/2 pk gjær
1 egg
90 gr sukker
120 gr mykt meiersmør
ca 700 gr mel

Fyll:
80 gr mykt meiersmør
1 dl sukker
2 ss kanel

Toppings:
1 egg
2 ss perlesukker

Toppings 2:

125 gr Philadelphia

2 ss smør

1/2 raspet sitron

1 ts vaniljesukker

Ca 2 dl melis

Varm melken til ca 37 grader (lunken) og tilsett gjæren og rør den godt ut i melken. Tilsett et pisket egg, sukker og halvparten av melet. Bland dette sammen og tilsett så det myke meierismøret og resten av melet. Rør alt godt sammen til du får en god og smidig deig.
La deigen får etterheve på en lun plass til dobble størrelse.  Bland sammen mykt smør, kanel og sukker og ha det klart til du skal lage snurrene.

Når deigen er ferdig hevet ruller du den ut til en lang leiv på kjøkkenbenken. Så smører du på kanel og sukkerblandingen. Rull så deigen sammen fra venstre mot høyre, den korteste enden rulles sammen mot andre enden. Så kutter du opp passelige ruller og legger de jevnt fordelt i langpannen (liten) kledd med bakepapir.

Etterhev snurrene i ca 40 min – stekes på 200 gr i ca 30 min. Jeg pensler med piske egg og strør av og til litt perlesukker på toppen.

Toppings 2:

Bland alt godt sammen med håndmikser og tilsett gjerne mer melis hvis du vil at den skal være tykkere.

Håper denne faller i smak – lykke til!