Kanelsnurrer i langpanne!

Her ble det kjempe store snurrer i langpannen og de smaket saftig og godt. Noen ganger er det lettere å lage i langpannen for det går litt fortere når du bare skal steke et brett. Denne er også veldig grei å ha med seg når du skal ut på tur i sommer.

3,5 dl melk
1/2 pk gjær
1 egg
90 gr sukker
120 gr mykt meiersmør
ca 700 gr mel

Fyll:
80 gr mykt meiersmør
1 dl sukker
2 ss kanel

Toppings:
1 egg
2 ss Cemo kanelsukker

Varm melken til ca 37 grader (lunken) og tilsett gjæren og rør den godt ut i melken. Tilsett et pisket egg, sukker og halvparten av melet. Bland dette sammen og tilsett så det myke meierismøret og resten av melet. Rør alt godt sammen til du får en god og smidig deig.
La deigen får etterheve på en lun plass til dobble størrelse.  Bland sammen mykt smør, kanel og sukker og ha det klart til du skal lage snurrene.

Når deigen er ferdig hevet ruller du den ut til en lang leiv på kjøkkenbenken. Så smører du på kanel og sukkerblandingen. Rull så deigen sammen fra venstre mot høyre, den korteste enden rulles sammen mot andre enden. Så kutter du opp passelige ruller og legger de jevnt fordelt i langpannen (liten) kledd med bakepapir.

Etterhev snurrene i ca 40 min – stekes på 200 gr i ca 30 min. Jeg pensler med piske egg og strør litt Cemo kanelsukker over før jeg steker men dette er valgfritt. Du kan også bruke perlesukker eller bare la det være.

Her finner du alt det nydelige Cemo har av krydder og oljer: CEMO GORUMET

Håper denne faller i smak – lykke til!

19030285_1707429339284609_8857350812526894607_n (1)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s