Baguetter med persillerot!

Baguetter med persillerot!

Nydelig og saftige baguetter med raspet persillerot. Oppskriften fant jeg i Allers og måtte bare prøve denne. Her har dere min variant og håper dere vil prøve, de var utrolig gode på smak. Du kan gjerne erstatte persillerot med gulrøtter eller lignende hvis du er litt skeptisk til persilleroten. Av denne oppskriften fikk jeg ca 14 baguetter.

1 pk gjær
5 dl lunkent vann
1 ts salt
1 grov raspet persillerot
2 dl siktet grov rugmel
ca 9-10 dl mel
1 egg

Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over det lunkne vannet og bland alt sammen. Skrell og rasp persilleroten og hell den i vannet. Tilsett så salt, pisket egg og rugmelet. Start maskinen og bland dette sammen og tilsett så resten av melet og la det elte godt til du får en smidig deig.
La dette stå til heving en lun plass i ca 30 minutter.

Hell deigen ut på benken og gjør klar stekebrett med bakepapir på. Del så deigen opp i ønsket antall baguetter. Rull de så ut og tvinn de litt slik at de får et litt rusikk utseende. Du kan bare la melet være på når du legger de til etter heving, da beholder de det rusikke utseende.
La de få en god etterheving ca 40 min – sett ovnen på 225 gr – og stek de i ca 30 min.

Til de nystekte baguettene så lagde jeg pisket smør:

100 gr meiersmør
2 klyper Cemo flaksalt

Pisk smøret til det blir hvitt og tilsett flak salt og bland dette sammen og server de til nystekte baguettene, det smaker nydelig.

Hos Cemo finner du masse nydelige krydder og olje – sekke ut siden her CEMO GORUMET

18952776_1707637539263789_6788630271235102507_n