Urtebrød!

Urtebrød!

Idag ble jeg så inspirert av bladet “Mat & Vin” og deres urtebrød så her har jeg prøvd meg på mitt eget urtebrød med base i urtebrødet til de.
Det ble utrolig godt på smaken og ikke minst saftig. Dette vil jeg si passer til lunsjbordet gryteretter, supper og man kan også bare ha nydelig skinke på evt. Anbefales!! Oppskriften her gir ca 2 brød.

1 kg mel
1/2 pk gjær
1 ts salt
2 ss sukker
4 dl melk
2 eggeplommer
100 gr mykt smør

Fyll:
120 gr Tine meierismør
1 plante persille
1 plante basilikum
2 fedd hvitløk

Bland salt og mel i en bakebolle. Ta 5 ss av melken og lunk den, bland den så sammen med sukkeret og gjæren. Hell så dette i en grop i melet og la det stå ca 5 -10 min til du ser det begynner å boble litt.

Tilsett resten av den lunkne melken, eggeplommene og 100 gr av smøret i oppskriften. Elt alt sammen til en myk deig som slipper bollen lett. La den så stå og heve i ca 40 min på en lun plass.

Fyll:
Ha mykt smør i en bollen og press hviløken med hvitløkspresse og ha det i smøret. Hakk opp urtene i små biter og bland dette sammen med smøret og hvitløken.

Når deigen er ferdig hevet rull den ut til en lang leiv og smør på urtesmøret. Brett så inn først kanten fra bunnen også bretter du den øvre kanten over den nederste, så det blir en tynn lang leiv tilslutt.
Kutt så opp tynne remser på ca 6-8 cm og legg de side om side i en brødform med bakepapir. Jeg hadde ca 4 remser i en brødform, men du ser hvor mye du får plass til. Brødene skal etterheves i ca 40-50 min på en lun plass.
Jeg fikk 2 brødformer ut av denne oppskriften også fikk jeg ca 5 urteknuter tilslutt.

Brødene stekes på 180 gr i ca 50 min – urtekutene stekes i cca 20 min.