Lun kyllingsalat.

Lun kyllingsalat.

Ventet lunsjbesøk idag av en tidligere arbeidskollega og jeg gjeldet meg veldig. Koselig å treffes og få en kjas når det er lenge siden sist. Lunsjbesøk er faktisk en utrolig hyggelig ting å gjøre og ikke minst ta seg tid til i en hektisk hverdag.
Jeg hadde allerede kjøpt inn litt kyllingfile og kjøleskapet av fult av frukt og grønnsaker, så da var det bare å sette igang.
Det ble en nydelig lun og god kyllingsalat som falt i smak hos både besøke og meg selv. Her har du oppskriften og jeg håper du lar deg frist til å prøve denne:

2 stk kyllingfile
1 gul løk
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
ca 150 gr bacon
2 ts Cemo kyllingkrydder
2 ss Cemo olivenolje
ca 10 stk basilikumblader

Salat:
1/2 Isbergsalat
10 plommetomater
6 jordbær
1/2 pose sukkkererter
1/2 brokkoli bunt
1/2 rød paprika
1/2 persille dusk
1/2 agurk
1/2 pose pinnekjerner
Basilikumblader til pynt.

Dressing:
1/2 boks Creme Fraishe
1 ss Cemo grønn pesto

Kutt opp løk, hvitløk og sjalottløk og legg dette i pannen med litt olivenolje. Legg kyllingen opp på løken og strø over kyllingkrydder. Stek dette sammen og pass på og snu kyllingen så den blir stekt på begge siden og strø så over basilikumblandene.
Når kyllingen har fått en brun fin yttre, setter du på lokket på stekepannen og skrur ned varmen og lar det stå og kose seg i ca 20 min. Trekk så vekk stekepannen og la kyllingen hvile under lokk til salaten er ferdig.

Legg bacon på et stekebrett med bakepapir og stek dette i stekeovnen på 220 gr i ca 8-10 min. Følg med for steketiden avhenger litt av tykkelsen på bacon skivene. Når de er ferdige ta de ut og la de ligge å trekke på litt kjøkkenpapir.

Kutt opp issalaten, paprika i lange stimler, sukkererter i biter, brokkoli i biter og agurken i biter. Anrett dette på en tallerken eller skål slik du ønsker. Pynt med litt jordbær og noen  blader basilikum og strø over pinnekjernene tilslutt.

Bland sammen creme fraishe og grønn pesto og servere dette gjerne ved siden eller legge en liten skje i den enen siden av salaten. Jeg serverte dette til sammen med hjemmelaget brødkrutonger. Oppskriften på de finner du her: BRØDKRUTONGER.

Håper det smaker – lykke til!!
17883491_1634721719888705_5203010046576609929_n