Grovbrød & baguetter!

Dette er en stor deig som gir 3 store brød eller som du ser på bildet 2 brød og 6 små baguetter. Jeg bruker denne på mandager da har  jeg har litt utover brød og baguetter utover uken.

Baguettene ville jeg bruke til litt skolemat og til middagen idag. Så jeg hadde på litt Cemo urtesalt som er utrolig godt i smaken samt pizza krydder.

1,8 liter mel
1 liter grovmalt
1,8 liter vann
1 pk. gjær ( kan gjerne bruke tørrgjær)
3 ts salt
1 dl sukker
0,75 dl Cemo olivenolje
1 dl chia frø
1 dl Sesamfrø
1 pisket egg til pensling

Bland alt det tørre sammen og bruke du tørrgjær har de det i sammen med melet. Bruk lunkent vann og har du fersk gjær blander du gjæren ut sammen med vannet. Bland så det tørre med det våte og rør deigen veldig godt sammen så alt blir godt blandet.

Rør alt sammen mens du heller i vannet, da vil du hele tiden se om du får en fin og fast deig. Hell på mer vann hvis du mener den blir for fast.

La deigen stå og hvile på et lunt sted i ca 40 min – og sett ovnen på 200 gr.

Del deigen opp i ønsket emner på hvor mange brød eller baguetter du ønsker deg. Smør formene godt eller bruk bakepapir på stekebrettet. La brødene får en god etterhevning ca. 50 min, husk å dekk de til med et hånkle.

La brødene stekes nederst i ovnen i ca 30 min – er du usikker på om de er gjennomstekte kan du ta ut et brød og banke det litt i bunnen. Får du en hol lyd er de klare. Hvis ikke, la de steke litt utenformen da får du også en litt spør kant ytterst på brødet.

Lykke til og håper det smaker!
17499000_1611570285537182_9000441671057467001_n

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s