Kanelboller!

Kanelboller!

Idag fikk jeg besøke av ei veldig god venninne så da ble det servert disse nydelig kanelbollene. Jeg hadde kjøpt meg nye muffins former så jeg måtte jo teste om de var noe bra. Både kanelbollene og formene ble godkjente.

1/2 pk fersk gjær
2 dl melk
2 egg
100 gr mykt smør
1 dl sukker
ca. 10-12 dl mel

Fyll:
100 gr mykt smør
50 gr brunt sukker
1 ts malt kanel

1 egg – pensling

Perlesukker/Melis til strø

 

Varm melken til 37 grader (lunken) og rør ut gjæren. Tilsett eggene og det myke smøret, samt mel og sukker og bland dette sammen til en smidig deig.  Jeg pleier å si at du skal røre til deigen slipper bollen.

Dekk deigen til og la de stå og heve ca. 45 min – sett ovnen p 220 grader.

Rull deigen i en lang pølse og kutt opp små boller og trykk de litt flate før du legger de på stekebrettet. Jeg trykket de litt ned med eplekutter, så jeg fikk et litt fint mønster på toppen.

Bland sammen sukker, kanel og smør til det blir godt blandet. Lag en fordypning i bollen og ha oppi kanelblandingen. La de stå og etterheve i ca. 30 min. Pensles med pisket egg og strø over perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 220 gr i ca. 10 min.

Håper det smaker – lykke til!