Bankekjøtt med fløtesaus.

Bankekjøtt med fløtesaus.

Bankekjøtt som har kokt så lenge at det bare smelter i munnen, kan du tenke deg noe så godt? Bankekjøtt trenger alltid lang koketid, så du kan gjerne koke kjøttet opp dagen før og lage retten samme dagen. Bare la det ligge i kraften over natten.Her har jeg kokt bankekjøtt i nydelig kraft og laget fløtesaus av kraften etterpå. Jeg serverte den med kokt ris og nydelig søtpotetmos.

ca 1 kg bankekjøtt
2 terninger kjøttbuljong
1 liter vann
200 gr sopp
1 gul løk
2 dl matfløte
salt / pepper
2 ts tyttebær syltetøy

Søtpotetmos:

1 stor søtpotet
1 dl fløte
1-2 ss smør
1 ts Cemo  Urtesalt ( koriander & Basilikum)
1/2 ts pepper

Kutt opp bankekjøttet i ønsket serveringsstykker, jo tykkere jo lengre koketid trenger det. Mine var tynne skiver som du ser på bildet under.

La bankekjøttet koke i kraften i ca. 2 timer til det er helt mørt og fint, ikke fosskoke med småkoke.

Kutt løken og soppen i små biter og stek dette lette i en høy stekepanne eller jerngryte. Ha over ca. 5 dl av kraften og tilsett matfløten, tyttebærsyltetøyet og smak til med salt og pepper. Legg så i kjøttstykkene og la det stå og små koke sammen med blandingen i ca. 15-20 min.

Søtpotetmos:
Skrell søtpoteten og kutt den i små biter og kok de møre. Ha i smør, fløte og krydder og bruk stavmikseren til å mose alt sammen helt fint. Smak til om du trenger mer krydder når alt er blandet godt sammen.

Håper dette vil falle i smak – lykke til 🙂

CEMO Urtesalt er noe jeg bruker ofte i maten som smaks tilsetning. Cemo produkter kan du få kjøpt blant annet hos Kitchn og Tilbords og ellers andre små gavebutikker. Her har du siden med alt av krydder: CEMO

16143273_1531762946851250_8040117639476419548_n