Nugattisnurrer.

Nugattisnurrer.

Jeg tenkt jeg fikk prøve og se om det var noe godt dette med Nugatti i hvetebaksten. For å si det sånn – det var garantert en suksess blandt mine gutter! Det ble krangling om de siste snurrene, så denne oppskriften må jeg absolutt prøve igjen og den anbefales jo selvfølgelig til alle dere 🙂

1 pk. gjær
6 dl. melk
ca. 1 kg mel
2,5 dl sukker
1,5 ts salt
1 ts kardemomme
150 gr mykt smør
1 egg – til pensling.

Fyll:
1 bx. Nugatti air

Varm melken til 37 grader ( fingervarmt) og rør ut gjæren. Ha i mel , sukker, salt, kardemomme og rør alt dette godt til en myk deig. Ha i mykt smør tilslutt og rør dette godt inn i deigen. Sett deigen til etterhevning ca. 30 min – til dobbel str.

Rull ut en lang tynn lefse og smør på nugatti air – jeg brukt den for det var absolutt lettere å smøre en på deigen. Men helt valgfritt hva slags nugatti du ønsker å bruke.

Rull den sammen og kutt passelige biter og sett disse på bakepapir på stekebrettet. La de få en god etterhevning og pensl med egg før du setter de i stekeovnen.

Stekes på 200 gr i ca. 20-25 min.

Jeg lagde et hjerte også hadde jeg et ekstra brett hvor jeg satte snurrene tettere sammen. Det er også valgfritt hvordan du ønsker å forme dine.

Lykke til – og håper de faller i smak 🙂

img_77021