Eplesyltetøy!

Eplesyltetøy!

Høsten er en fantastisk flott tid med alt som bugner av frukt på trærne. I hagen min har jeg epler, plommer og pærer.  Nå har jeg høstet eplene og har også fått noen nydelige epler av min venninne sin hage. Så nå er det blitt hjemmelaget eplesyltetøy og det smaker himmelsk! 🙂

ca 10-12 store epler

1,5 dl vann

1 hel kanel stang

1 CEMO vaniljestang

1/2 ts malt ingefær

ca 1/2 dl Sukker etter smak.

Skrell og kutt eplene i biter og ha disse i en gryte sammen med vannet. La det små koke ca 5-6 min før du har i vaniljestang, kanelstang og malt ingefær. La dette koke til eplene er møre og smak så til med sukker hvis det ikke er søtt nok.

Ønsker du mer mosete epler kan du mose de med stavmikseren.

Eplesyltetøyet kan brukes til kakefyll og ha som pålegg på brødskivene.

LYKKE TIL 🙂

img_75501