Hvit Sjokolademousse i sjokoladeskåler!

Hvit Sjokolademousse i sjokoladeskåler!

Minsten hadde nå sette dette på Youtube så dette måtte vi jo bare prøve. Så vi gikk til innkjøp av vannballonger og starter prosjektet vårt. Vi lærte at det er lurt å vente til sjokoladen er nesten helt avkjølt før du dypper ballongene. For gjør du det litt før eksplodere de og det er ballonger og sjokolade over hele kjøkkenet 🙂

8 vannballonger

3 plater kokesjokolade

litt olje

Blås opp ballongene og skyll de lett under vann. Tør de og ha på litt olje i bunnen så ballongene løsner litt lettere.

Smelt kokesjokoladen i vannbad og la den stå og avkjøle seg på benken til den er nesten helt kald. Ha så ballongen nede i og rull den rundt slik at det blir dekket med sjokolade rundt hele. Sett den så på et bakepapir og la de avkjøle i kjøleskapet i ca. 1-2 timer. Hvis du har vanskeligheter med å få de til å stå, ha litt sjokolade på papiret før du setter ballongen på plass.

Har du sjokolade igjen kan du jo lage pynt som vi gjorde. Ha restene i en plastpose og klipp et lite hull på tuppen. Spray det utover folie og sett dette kaldt til det stivner.

Hvit sjokolademousse:

200 gr hvit sjokolade

3 stk eggeplommer

4 dl kremfløte

Smelt sjokolade i vannbad og sett den tilside. Ha eggeplommene og 1 dl. med fløte i en gryte og rør til det tykner og sett dette tilside.

Pisk resten av kremen stiv – bland så sammen sjokoladeblandingen og eggeplomme blandingen. Ha dette i kremen og bland det forsiktig inn.

Sjokoladeskålen tas ut av kjøleskapet og du smeller ballongene med en nål eller klipper av toppen på ballongene. Da skal de selv løsne fra selve sjokoladen.

Fyll disse med sjokolademoussé og pynt med bær. Jeg pyntet mine med blåbær og kiwi, samt sjokolade kunsten men dette er valgfritt. Håper det faller i smak 🙂

LLYKKE TIL!!

img_75241