Gresk panna cotta!

Gresk panna cotta!

En nydelig dessert med smaken av gresk youghurt også toppes det hele av honning og nøtter.
Denne retten er lett å lage og vil garantert glede dine gjester!

  • 6 ark gelantin (kan godt bruke pulver)
  • kaldt vann
  • 240 gr gresk yoghurt
  • 240 gr fløte
  • 80 gr sukker
  • 1 ts  ekte vaniljesukker
  • 1 ss presset lime saft
  • nøtteblanding med honning.

Hvis du ønsker å hvelve desserten ut av formene så kan du smøre den litt med solsikkeolje før du heller i blandingen.

Legg gelatinen i kaldt vann i fem minutter. Pisk sammen yoghurt og halvparten av fløten til det er jevnt. Hell resten av fløten i en gryte sammen med sukker og vaniljesukker, og kok opp. Ta kjelen av platen og tilsett gelatninplatene som har ligget i vann. Husk å få ut mest mulig av det kalde vannet før du bruker de. Pisk dette god sammen, og hell det i en tynn stråle oppi yoghurtblandingen, mens du pisker hele tiden. Til slutt rører du inn limesaften. Ønsker du mer limesmak kan du tilsette litt mer saft eller litt av skallet.

Finn 4 former/skåler som du ønsker å bruke og hell oppi blandingen. La dette stå kaldt i ca. 3-4 timer eller til dagen etterpå. Rett før du skal servere har du på blandingen med honning og nøtter. Du kan også finne nøtteblanding sammen med honning i butikkene.

 

14915662_1433627243331488_3616117928317936752_n