Sommersalat med spekeskinke & mango dressing.

Sommersalat med spekeskinke & mango dressing.

Nå som det er sommer blir det mye lett mat man lager. Her har du en lett salat med mye godt! Du kan gjerne lage den ferdig dagen før og ha den med deg i en boks på stranda eller servere den som den er.
Jeg serverte denne sammen med de små nydelige paiene med urter og frø, det var utrolig godt sammen.

1 squash
3 gulrøtter
1 liter vann
1 ts salt
1 agurk
1 pose ruccola
2 dl pinekjerner
3 dl sukkerertert
150 gr spekeskinke

Mango dressing:
1 moden mango
1 dl rapsolje
1/2 ts diljonsennep
2 ts hvitvinseddik
salt / pepper

Til denne salaten bruke jeg ostehøvelen og raspet nedover lange flak, både på squash, gulrøtter og agurk.
Gulrøtter vaskes og skrelles først før de kuttes opp sammen med squas. Kok opp 1 liter vann og ha i salt. Når vannet koker har du oppi kuttet squash og gulrøtter. La dette stå og småkoke i ca 3 min. Ta de så av platen og hell av vannet. La de stå og kjøle litt før du bruker de i salaten.

Vask ruccola og ha den i en salat bolle. Rasp agurken på langs, slik at det blir lange flak og ha den over salaten.  Strimle opp spekeskinken og bland det i salaten med pinekjerner. Kutt opp sukkererter i små biter og strø de over. Tilsett tilslutt de kokte gulrøttene og squashen og bland salaten godt sammen.

Mango dressing:
Kutt opp mango i små biter og ha i oljen og resten av ingrediensene. Bruk stavmikser til å mose alt godt sammen.

Server salaten med nydelig mango dressing – lykke til og god sommer!
19146167_1719249164769293_4796277976858203772_n