Saftig Appelsinkake!

Saftig Appelsinkake!

Elsker appelsiner og synes det smaker like godt i både kaker og desserter. Denne kaken her er utrolig saftig og god og holder seg lenge i en tett boks. Denne gangen langde jeg den i to brødformer men du kan fint ha den i en langpanne på ca 26×36 cm.

400 gr sukker
320 gr smør
4 egg
1 dl melk
1 presset appelsin ( bruk juicen)
1 appelsin ( bruk skallet)
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
320 gr mel
2 ts vaniljesukker
50 gr hvit sjokolade

Fyll:
125 gr smør
4 dl melis
2 ts Ekte cemo vaniljesukker
100 gr hvit sjokolade
1/2 dl appelsinsaft
skallet av 1 appelsin
20 gr raspet kokesjokolade ( kun til pynt og frivillig)

En lur huske regel er å ta ut alt du skal bruke samtidig så får alle varene sammen temperatur.

Rør smør og sukker hvit og tilsett et og et egg om gangeng. Rør egget godt inn før du tilsetter det andre egget. Tilsett vesken i røren, altså melk og appelsinjuicen hvekselsvis med melet, som er tilsatt vaniljesukker og bakepulveret. Rør til slutt inn appelsinskallet.

Kle formen du velger å bruke med bakepapir, jeg smøret bare og den hang litt fast i bunnen da så det er nok lurt å ha i bakepapir. Strø hvit hakket sjoklade over toppen av hele kaken og stek den i midten på 180 gr i ca 40 min.

La kaken avkjøle godt før du lagere og smører utover fyllet, ellers vil dette smelte litt.

Rør smør, melis og vaniljesukker godt sammen til det blir luftig. Rør så forsiktig inn appelsinsaften. Smelt sjokoladen i vannbad og rør det inn sammen med melisblandingen. Du kan velge om du vil ha skallet av appelsinen i fyllet eller pynt med det på toppen av kaken.

Håper du blir fornøyd og lykke til!!
17884574_1638983929462484_9018133414206670397_n