Ostekake med bringebær.

Ostekake med bringebær.

Denne oppskriften har jeg fått av min venninne og jeg synes det fristet da det var Marie kjeks i bunnen. Jeg har alltid fått servert ostekake med Digestiv kjeks i bunnen  så forandring fryder 🙂

1 pk. Marie kjeks

150 gr mykt Tine meierismør

1 pk. sitron gelé

250 gr naturell ost

125 gr melis

1 beger seterømme

1 beger fløte

1 ts Cemo ekte vaniljesukker

Pynt:

1 pk. bringebær gelè

Pynt så med bringebær og blåbær

Knus Marie kjeksene – du kan legge de i en pose og bruke kjevle. Ha i mykt smør og bland alt godt sammen. Trykk ut kjeksen i bunnen av en 24 cm form og sett den kaldt.

Lag sitron gelé men husk at du bare skal bruke 2 dl. vann. Sett denne kaldt i kjøleskapet når den er ferdig. Pass på at den ikke blir stiv mens du lager kremen til kaken.

Pisk rømmen, vaniljesukker og fløten sammen til det blir en tykk krem. Bland inn melis og osten og pisk dette forsiktig sammen til alt er godt blandet. Ha så i sitron gelé og bland dette forsiktig sammen.

Hell det over kjeksbunnen og sett dette kaldt i kjøleskapet natten over / eller til kremen på toppen har stivnet.

Lag en pakke med bringebær gelé og avkjøl den før du heller denne over kaken. Hell først litt forsiktig så du ser at kremen ikke smelter. Et godt tips er å legge litt glavapack rundt kanten så ikke gelè renner ut av formen. Sett kaken kaldt til gelè har stivnet ca. 3-4 timer.

Frisk og god kake som smaker helt fantastisk!! 🙂

2016-08-20 12.14.32