Avokado og Scampi salat!

Avokado og Scampi salat!

Avacado og Scampi salat!

Dette tror jeg nok må være en av mine favoritter når det kommer til avokado og scampi. Jeg laget brunsj i helgen og hadde litt scampi til overs, og tenkte ta jeg kunne jo lage noe godt av de. Denne salaten passer til lunsj både i selskap og som egen lunsj i matpakken.
Jeg kunne bare ha spist den rett i fra bollen, så godt synes jeg den var.

 • 200-250 gr kokt scampi
 • 2 avokado
 • ½ lime
 • 2 ss smør
 • 1 ts salt
 • 1 ts hvitløspulver
 • ½ ts chili power
 • 1 ss (toppet) majones
 • 1 ss rømme
 • 2 vårløk
 • 1 liten bunt frisk persille

Kjøper du frosne scampi så legg de utover en stekeplate med papir under, og la de tine først. Tørk så av de litt før du har de i stekepannen. Ha så smør i stekepannen og legg oppi de tinte scampiene, og strø over krydder og halvparten av persillen. Stek de raskt på hver side og legg de over på en tallerken for å la de avkjøle seg litt.

Ta ut avacadokjøttet og kutt det opp i terninger og legg de i en bollen. Klem ut saften av en ½ lime og hell det over avacadoen.

Hakk opp vårløken og resten av persillen  og legg det også i bollen. Legg så de avkjølte scampiene i bollen og ha i majones og rømme. Bland alt forsiktig sammen med en slikkepott. Kan spises med en gang eller settes i kjøleskapet til den skal serveres. Den kan ikke stå så lenge for avacado har en tendens til å «miste» fargen litt men med å legge steinen til avacado oppi salaten, så holder den litt lenger på fargen.