Spisskål med kikerter!

Spisskål med kikerter!

Spisskål med kikerter!

Jeg har aldri prøvd å lage noe med spisskål men synes den er så fin I fasongen og ser ganske god ut, så idag kjøpte jeg en på KIWI. Jeg bruker mye salater til mine middager og bruker ikke så mye kokt kål, men nå var det på tide og prøve og lage noe godt. Her har jeg brukt litt andre smaker en jeg vanligvis gjør men det ble bare så utrolig godt. Endte opp med at jeg spiste opp den ene halvedelen helt alene, så det sier jo det meste.
Denne retten kan du bruke som en forrett, som siderett og ikke minst som bare noe digg når du har lyst på noe godt.  

  • 1 spisskål
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 bx kikerter (ca 380 gr)
  • ½ rødløk
  • 1 ts Tandoori Masala
  • 2 ss Crème fraishe eller Gresk youghurt
  • ½ granateple
  • 1 liten dusk persille
  • Litt chilip power ( krydder) på toppen.    

Del spisskålen I 2 på langs og kutt evt. bort blader som er blitt brune eller ikke ser bra ut. Fyll en gryte med vann og 1 ts salt og kok opp vannet. Legg så kålen oppi gryten og kok den I ca 6 minutter. Når den er ferdig kokt da du den opp og legger den på en tallerken, så vannet får rent av seg litt.   Tøm vannet av kikertene og skyll de godt med kaldt vann og rist så av vannet. Skrell løken og kutt den opp I små biter/hakk I små biter. Ha litt olje I stekepannen og legg så oppi kikertene og løken og stek det så det blir gyllent og topp med hakket persille.
Tilsett så Tandoori Masala og bland det inn og la alt stå å trekke noen minutter.   Legg så den kokte kålen på en tallerken og smør utover crème fraishe på  toppen. Hell så over kikertene over kålen og fordel granateple på toppen av begge delen av kålen.