Jordbærterte med krem og bær!

Jordbærterte med krem og bær!

En enkel jordbær tærte med mandelbunn, krem og jordbær som passer godt til en sommerfest eller med gode venner på besøk. Denne er enkle å lage og jeg lagde den i en 22 cm form men du kan også lage den i en litt større pai form hvis du ønsker det. Jeg har brukt mandelmel som er skoldt mandler som er malte og det fikk jeg kjøpt ferig hos KIWI.

 • 3 egg
 • 2 dl sukker
 • 250 gr mandelmel
 • Knivsodd salt
 • Fyll:
  2 dl fløte
 • 2 ss melis
 • 1/2 dl creme fraiche
 • 1 kurv med ferske jordbær
 • 1/2 lime – skallet (pynt)

Steketid: Settes midt i ovenen på 175 grader i ca 25 min.  

Pisk 3 egg sammen med sukker til du får en hvit og luftig konsistens på eggedosisen. Jeg pleier alltid å legge ut eggene en stund før jeg skal piske de, da jeg synes resultatet blir litt bedre på eggedosisen.

Tilsett så mandelmelet og fordel det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott og strø inn saltet mens du rører.   Smør en rund form og legg gjerne bakepapir i bunnen, så det løsner den lettere når du skal ha det ut av formen.
Stekes som anbefalt over – la kaken få kjølne helt før du pynter den med fyllet.  

Fyllet:
Pisk kremen og melis stivt og rør forsiktig inn creme fraiche til det er godt glandet sammen. Ha det over kaken og skyll og kutt opp jordbærene og legg de utover kaken. Rasp litt limeskall på toppen av kaken, Så kan den nytes til en god kopp kaffe.