Avlange Sandwichbrød!

Avlange Sandwichbrød!

Avlange Sandwichbrød!

Min eldste sønn har startet ferien og har snart bursdag, så da invitert jeg han på lunsj og må lage noe godt. Han er lett å lage mat til for han spiser alt han får servert og er veldig glad i god mat. Så jeg hadde noen frosne reker på frysen og planen er å lage et skikkelig digg rekesmørbrød til han.

Jeg hadde ikke noe brød men bestemt meg for å lag et eget til denne lunsje, og et som ikke var helt brød men som var litt avlangt på fasongen, nesten som en pizzabunn. Dette ble utrolig saftig og godt og fungerte utmerket som et alternativ til et godt smørbrød.  

  • 3 dl vann
  • ½ pk fersk gjær
  • 1 ts salt
  • Ca 7 dl hvetemel
  • 100 gr smør  

Topping:
1 dl sesamfrø / valmuefrø  

Steketid: Stekes midt I ovene på 220 gr i ca 15 minutter.    

Hell vannet rett fra springen og i en bolle og smuldre gjæren i vannet, og bland det godt sammen. Tilsettt salt og melet og la deigen få stå og jobbe seg godt inn i din kjøkkenmaskin.


Når du ser at deigen begynner å løsen fra kanten etter ca 10 min – så tilsettet du terninger med mykt smør. Jeg brukte melange men du kan også bruke smør fra Tine.


La smøret få jobbe seg godt inn i deigen før du sette den til heving. La det står tildekket på en lun plass i ca 30-35 min.   Fordel deigen i 6 emner på ca 70 gr hver og rull de ut til avlange brød, litt tynne. Du kan også lage rundstykker av denne deigen men da må du lage de litt mindre en 70 gr.


Legg de på en stekeplate og la de få etterheve i ca 30 minutter. Pensl de med litt lunkent vann og strø over sesamfrø eller evt. Valmuefrø.   Settes til steking – se anbefalt steketid over.   Disse brødene kan du lage sandwich av, slik som jeg har gjort eller du kan dele de i to og fylle med masse godt pålegg.