Salat med marinert laks!

Salat med marinert laks!

Det er sommer og jeg bare elsker lette salater i alle varianter og kan spise det både til lunsj og middag. Salat med laks kan du lage i mange varianter og her har jeg marinert laks med litt sitron, kikkoman, sriracha og hvitløk, dette gir gode smaker.

Jeg er veldig glad i å steke fisken i airfryer, for jeg synes den blir ekstra god og saftig på smaken. Men du kan også steke denne laksen lett i stekepannen eller i komfyren.

 • 4 stk laksefilet
 • ½ sitron – saften
 • 2 ss honning
 • 2 ss sriracha mayo
 • 2 fedd hvitløk
 • 2 ss olivenolje
 • 3 ss Kikkoman saus
 • 2 ss sesamfrø

Tilbehør:
Kokt basmati ris – kokes etter anvisning på pakken.

Salat:

 • 2 stk hjertesalat
 • 2 avacado
 • ½ granat eple
 • 2 vårløk
 • 1 stangselleri
 • 2 ss sesamfrø
 • 2 gulrøtter

Del laksen I små serveringsstykker og legg bitene i en bolle. Tilsett alle ingregiensene over og hell det over laksen. Bland alt forsikring sammen med en skje, slik at laksen er godt blandet inn i marinaden.

La den stå og trekke i ca 10 min  – stekes så i Airfryer på 180 gr i ca 15 min (litt avhegning av hvor store biter du har kuttet lakse opp i)

Kutt opp salaten i strimler og legg den klar i 4 skåler. Kutt opp avacado i skiver sammen med vårløk og strangselleri og fordel det over salaten. Rensk granateple og strø kjernene over salaten. Legg ris på andre halvparten av skålene og fordel laksen over salaten og risen. Strø over sesamfrøene og topp med sriracha mayo på toppen. Serveres gjerne lunken men kan også spises som kald.