Kremet Thai kylling med nudler!

Kremet Thai kylling med nudler!

I går var det litt regn i lufta her på Sørlandet, så da passet det godt med litt varm middag. Det blir ofte mye grilling om sommeren, eller bare litt lettvint mat så når dagen starter med regn og det fortsetter, ja da smaker det ekstra godt med noe varmt i kroppen.

Denne Thai kyllingen har mang gode smaker og jeg serverte eggnudler til men du kan også bruke kokt ris eller glassnudler, alt etter hva du har tilgjengelig.

Retten passer til 2 -3 voksne personer og du kan øke den med å tilsette 1 ekstra kyllingfilet og evt litt vann / mer kokosmelk.

 • 2 stk kyllingfile
 • 2 ss olivenolje evt. annen matolje
 • 1 ts gurkemeie
 • 2 ts malt ingefær
 • 2 ss soya saus
 • 2 ss honning
 • 3 ss sesam olje

————————————-

 • 1 Pak choy (Kål) evt 2 stk hjertesalat
 • 4 sjarlottløk
 • 3 hvitløk
 • 1 ts fersk ingefær
 • 1 fersk persille
 • 1 ts rød curry paste
 • 3 dl kokosmelk
 • 2 ts fisksaus
 • 1 pk risnudler/eggnudler – kokes etter anvisning på pakken.

Kutt opp kyllingefilet I små strimler og legg de I en bolle. Tilsett så gurkemeie, ingefær, soyasaus, honning og sesamolje og bland alt godt sammen. La dette stå å trekke mens du tilbereder grønnsakene.

Kutt opp Pak choy/hjerte salat I lange tynne strimler, hakk opp både hvitløken og sjarlottløken I små biter. Finn frem resten av ingrediensen og gjør de klare. Sett på nudlene og kok de etter anvisning på pakken.

Ha så litt olje I stekepannen og ha I kyllingen og stek den så den blir gyllen. Ha den over I en  skål og tilsett så sjarlottløk og hvitløk I stekepannen og stek dette gyllent. Tilsett så rød curry past, persille, kokosmelk, fiskesaus og fersk ingefær og bland alt godt sammen.
Ha så I kyllingfilet og bland den inn sammen med sausen. La alt stå og småkoke I ca 5-8 minutter, og servers så med kokte nudler til.

Bildet er lånt.