Piroger med kjøttfyll!

Piroger med kjøttfyll!

Har du lyst på noe godt til helgen så passer disse små pirogene helt perfekt. Deigen er uten gjær og bakepulver og ligner en pai deig på konsistensen. Fyllet har masse gode smaker og med kokt egg i fyllet blir det faktisk utrolig godt. Dette er en liten posjon og du får ca 4 stykker så er du flere en to så må du doble oppskriften.

Deig:

75 gr smør

130 gr hvetemel

2 ss kaldt vann

½ ts salt

Fyll:
200 gr kjøttdeig

2 fedd hvitløk

1/2 ss karri

½ ts chilipulver

1 ss ketchup

2 dl vann

2 egg

50 gr fetaost

Pensling: 1 egg

Ha melet i en bolle og smuldre oppi smøret til alt er blandet godt inn. Tilsett så salt og vann og bruk hendene til å kna alt sammen til en deig. La deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 min -husk å dekk den til.

Mens deigen ligger i kjøleskapet kan du lage fyllet som du skal ha i pirogene. Eggene skal kokes i 8 minutter for seg selv.

Ha litt olje/smør i stekepannen og stek kjøttdeigen og tilsett krydder og ketchup, samt raspet hvitløk. Bland alt godt sammen og la det få stå og trekke litt på svak varme. Skrell eggene og kutt de opp i små biter og bland de sammen med kjøttdeigen. Strø over fetaosten på toppen.

Del deigen i 4 stykker og rull de ut som 4 små sirkler og legg fyllet på den ene siden av sirkelen. Brett så over kanten og trykk den godt ned og pensle med egg på toppen. Sett de så til steking midt i ovnen på 200 gr i ca 30 minutter. Serveres gjerne med en grønn salat til.Legg inn en kommentar