Scones med rosiner!

Scones med rosiner!

Det er blitt så populært med «Afternoon-Tea» party her på Sørlandet og jeg lagde dette til min mamma på morsdagen. Jeg elsker scones i alle varianter og dette er en litt søtere variant med rosiner. Du lager de ganske raskt da de ikke skal heve, det er kun bakepulver i deigen. For meg ble de mye finere når jeg rørte sammen ingrendiensene for hånd og ikke brukte maskinen.

  • 8,5 dl hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 100 gr smør
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 1-2 dl rosiner

Steketid: Midt i ovnen på 220 gr i ca 15-20 min.

Ha hvetemel i en bollen og smuldre inn smøret.

Tilsett salt, bakepulver og sukker og bland det godt inn i melet.

Lag en grop i melet og tilsett halvparten av melken og pisk eggene lett sammen og hell de oppi sammen med melken. Begynn og bland dette sammen med ei skje. Tilsett så resten av melken og rosiner og bland alt forsiktig sammen, gjerne med hendene.

Ha deigen på bakebordet og rull den ut ca 5-8 cm høy. Jo høyere deig jo høyere scones.

Jeg trykket de ut med en rundt pepperkake form.

Av denne oppskriften fikk jeg ca 8 stk.

Sett de på stekebrettet og pensle de med litt melk.

Stekes som anbefalt over og nytes sammen med en loppe kaffe eller te i god selskap.