Torskefilet med tomater!

Torskefilet med tomater!

Når jeg vokste opp sa mamma alltid at vi måtte ha fisk minst en gang i uken. Dette har jeg videreført til mine barn selv om det ikke alltid har vært like populært med fisk men da er det ekstra viktig å lage gode retter.

Denne retten med nydelig torskefilet toppet med tomater ble fantastisk god på smak. Fisken fikk først stå litt i ovnene mens jeg lagde sausen som skulle være over. Denne oppskriften passer fint til 2-3 voksne personer hvis du servere poteter til.

400 gr Torskefilet

Ca 1/2 dl Olivenolje

1/2 sitron saften

Salt/pepper

Tomatsaus:

10-15 plommetomater

1 gul løk

2 store fedd hvitløk

2 dl vann

2 ss honning

2 ss kyllingfond

1 ss sitron kikkoman

1 neve frisk persille

1 neve frisk dill

1/2 ts chiliflaks eller chilipulver

80 gr smør

Steketid: Midt i ovnen på 180 gr i ca 15-20 min.

Finn frem en ildfastform og smør den litt med olivenolje, legg så fisken oppi og strø over salt, pepper og hell over sitronsaften og resten av olivenoljen. Sett den i ovnen på anbefalt tid over og dekk den til med aluminiumsfolie. Etter 10 min ta av folie og stek resten av tiden. Husk at det kan variere på steketid fra ovn til ovn.

Tomatsausen:

Hakk hvitløk og sjalottløk og stek den gyllen i stekepannen med litt olivenolje sammen med tomatene.

Tilsett så vann og kyllingfond og bland det inn. Ha i honning og kikkoman og la alt stå å småkoke i ca 10 minutter. Etterhvert vil du se at tomatene gir fra seg endel smak og sausen vil bli tykkere.

Tilsett så hakket urter og smøret og rør det inn i sausen. Trekk så stekepannen vekk fra platen og la det få trekke et par minutter.

Ta fisken ut av ovnen og hell over tomatsausen. La den stå et par minutter å trekke før du servere. Serveres så med nykokte potere, evt ris eller pasta. Håper den faller i smak.