Twix sjokolade!

Twix sjokolade!

Når jeg var liten så var dette den beste sjokoladen, for du fikk 2 for prisen av 1. Du følte at denne sjokoladen varte mye lenger. I dag heter den Twix og du får fremdeles 2 sjokolader i sammen pakken, for en lykke. Jeg har prøvd  lage samme smaken, men jeg har kuttet denne opp i småbiter, så den skal være mye lenger.  Har også gitt den bort i gaver sammen med annet julegodt som du finner på siden min. Det er så hyggelig å glede andre med litt hjemmelaget mat. Denne smaker nesten det samme, så du må bare prøve denne oppskriften.

120 gr smør
60 gr sukker
170 gr mel
1 ts bakepulver

Dette blandes godt sammen med i en bolle og du kan gjerne bruke hendene. Kle en liten langpanne og trykk deigen ut. Den prikkes litt m en gaffel før steking. Jeg har brukt forskjellige former men den siste langpannen jeg har på bildet har målene 12*36 cm

Stekes midt i stekeovnen på 180 grader i 15 minutter.

Ta den ut av ovnen og la det avkjøle på benken mens du lager karamell fyllet:

115 gr smør
120 gr sukker
2 ss sirup
1 boks kondensert melk

Smelt smør, sukker og sirup. Hell i kondensert melk og kok opp på middels varme ca 10 min. Husk å røre hele tiden, helt til du ser at den tykner og blir litt lysebrun, da er den ferdig.
Sett det kaldt ca 15 min også heller du den over kjeksbunnen som du har laget. Sett dette kaldt i ca 15 min i kjøleskapet mens du smelter sjokolade på toppen.

200 gr sjokolade smeltes i vannbad eller i microbølgeovnen.
1 ss Delfiafett evt. kokosolje

Sett det så kaldt ca 30 min – før du kutter det opp i små biter!

Smakte nydelig lykke til!!