Tyrkisk pizza – Pide!

Tyrkisk pizza – Pide!

Lammekjøttdeig kan brukes til så mye og her prøve jeg meg på Tyrkisk pizza, Pide. Den falt virkelig i smak hos guttene mine og minste fikk med seg restene til lunsjen idag.

Jeg laget små pide men du kan også lage store hvis du ønsker å kun servere en til hver. Denne deigen er uten gjær og har kun brukt bakepulver men den ble utrolig god.

Deig:
10 dl hvetemel
2 dl naturell youghurt
1 dl olivenolje
2 dl melk
1 egg
1 eggehvite
1 toppet ts med bakepulver
1 ss eddik ( 7 %)
2 ts salt

Kjøttfyll:
2 pk. lammekjøttdeig (800 gr) eller annen kjøttdeig
1 rød paprika
2 gule løk
3 egg
2 ts salt
Pepper
Raspet gulost til toppingen.
1 eggeplomme til å pensle med.
Bland alt det tørre også har du i alt det våte og eggene og blander det godt sammen. Hvis du synes at deigen blir litt klissete, kan du ha i litt mer mel eller ha litt ekstra mel på bakebordet.

Kutt opp paprika og løken i små biter og stek det gyllent i stekepannen. Legg de til sides når de er ferdig stekt. Stek så kjøttdeigen i pannen og tilsett salt og pepper når det nærmer seg ferdig stekt. Pisk 3 egg sammen og tilsett disse i kjøttdeigen. La dette stå og små steke i ca 10 min – smak til slutt om det er nok salt og pepper.

Ha så mel på bordet og rull ut deigen til en stor leiv. Jeg trykket ut små rundinger med peppekaker former men ønsker du større kan du f.eks bruke en tallerken. Rundingene som jeg hadde laget dro jeg litt ut så de ble litt avlange og fylte på kjøttfyllet og brette inn kantene.
Ha raspet ost på toppen og pensl med eggeplommen rundt kantene. Stekes på 180 gr i ca 10-15 min.

Serveres som de er eller med salat til – lykke til!