Svinekotelett / Svinefile med tilbehør.

Svinekotelett / Svinefile med tilbehør.

Dette ble middagen vår i går og det smakte sommer og utrolig godt. Ny kokt sommer kål med litt smør på, smaker himmelsk. Kjenner at det er gode barndomsminner som dukker opp i det jeg tar det første tygget av nykokt kål. Du kan bruke vanlige svinekoteletter til denne oppskriften, bare ta bort beinet og det meste av fettet.

6 koteletter /  Kotelettfile
3 ss Cemo Tapenade
1 sjalott løk
100 gr aroma sopp el. annen sopp
2 ss Oliven olje til stekning
Hyssing til å binde

1 ny kål
1 ss meierismør
1 klype salt

3 små rødbeter
1 klype salt
4 ss Creme fraish
2 ss majones
1 rødt eple
4 skiver Sylteagurk

Fløtebaktepoteter:
Når jeg lager fløtebakte poteter har jeg de i en gryte på ovene. Litt lettere hvis du også skal ha noe stekt i ovnen. Du finner oppskriften her: FLØTEBAKTE POTETER

Rødbete salat:
Kok rødbetene med skallet på og ha litt salt over. Sjekk om de er ferdig kokte med å stikk en gaffel og se om du kommer igjennom de. Når de er ferdig kokte skyll de i kaldt vann og fjern skallet. Rødbeter inneholder mye farge så være forsiktig når du skal skrelle de. Ha på deg et forkle eller gjerne hansker, så slipper du å få farge på deg eller benken.

Kutt rødbetene og eplet opp i små terninger som er passelige for salaten. Bland så Creme fraish og majones sammen. Hakk opp sylteagurk i små biter og bland inn sammen med majonesen. Ha så i eple og rødbetene og bland alt sammen. La dette stå kaldt til du skal servere middagen.

Kotelettene:
Skjer av unødvendig fett og bank kotelettene litt utover fjøla. Smør så på tapenaden og rull de sammen. Bruk hyssing til å binde bitene sammen, slik at de ikke ruller seg ut når de kommer i stekepannen. Ha litt olje i en høy stekepanne og stek rulettene på hver side.

Hakk så opp løk og sopp og strø dette over kotelettene. Ha lokk på stekepannen og la dette stå og surre i ca 10-15 min. Du får en veldig god skysaus av kraften fra kotelettene, soppen og løken. Denne brukes som saus til retten.

Cemo har tapenade og jeg synes den passer så utrolig godt til svinekjøtt men den har også mange andre muligheter. Hvis du ønsker å se eller lese litt mer om hva Tapenade er, kan du sjekke her: CEMO TAPENADE

19105650_1717394348288108_1068498959719423206_n