Kylling med appelsin & rosmarin.

Kylling med appelsin & rosmarin.

Vi bare elsker kylling og du kan jo lage så mange varianter og det er det som gjør det så spennende. Her har jeg laget en med appelsin, rosmarin og røde linser. Appelsinsmaken gjør retten frisk og kombinert med rosmarin så blir det urolig godt. Oppskriften passer til ca 4-5 personer.

5 kyllingfile
1 gul løk
1 sjalottløk
2 vårløk
4 hvitløksbåter
2 ss olivenolje
2 ss Creme fraish
2 kvister rosmarin
1 appelsin
4 ss kyllingfond
125 gr røde linser (tilsvare 1 bx)
Salt / pepper

2 dl vann

Ris  – kok som anvist på pakken.

Kutt opp gulløk, sjalottløk og hvitløk og stek dette i pannen med litt olje til det er blitt gyllent. Legg det så tilside og kutt opp kyllingfilene i ønskelige størrelser og ha de i stekepannen med litt olje. Stek kyllingen til den har fått gyllen farge på begge sidene.

Ha så over løkene som du stekte og kutt opp vårløken og ha den også over. Hell så over fond og la dette stå og steke over svar varme i ca 10 min. Snu litt på kylling stykkene under steke tiden.

Tilsett Creme fraish, vann og boksen med de røde linsene. Del appelsinen i to og kutt opp små skiver av den ene delen og press saften ut av den andre dele. Hell så saften over kyllingen i stekepannen. Skivene av appelsin legger du utover slik at de kan ligge og trekke litt i sausen. På toppen legger du kvistene med rosmarin og lar alt stå og trekke ca 10 min før du servere retten.

Jeg kokte ris til og serverte sammen med denne nydelig appelsin kyllingen.

18835684_1702473126446897_3364859653914333653_n