Minestronesuppe med Timian.

Minestronesuppe med Timian.

Av og til går dagene bare litt for fort og plutselig er det middagstid og en har ikke fått tid til å gå i butikken eller planlagt noe til middag. Da må man bare ta det man har i kjøleskapet og har du fond kan du alltid få laget en deilig suppe, eller en godt saus.

I dag ble det altså til en minestronesuppe som smakte utrolig godt med med kjøttboller og pasta til. Enkel og lage og det passer til ca 4 personer hvis du servere pasta og brød i tillegg. Du trenger ikke å lage kjøttbollene du kan også servere suppen uten og bare ha paste og brød til. 

400 gr kjøttdeig
1 ts salt
litt pepper
10-12 dl vann
2 dl Kyllingfond
1 dl Heinz Ketchup
2 ss Tomatpure
2 ts oregano
2 kvister fersk Timian

Toppings
2 dl Parmesanost
Valgfri pasta

Evt ristet brødskrive / focaccia.

Kjøttboller:
400 gr kjøttdeig

4 ss vann

1 ts salt/ litt pepper

1 ts hvitløkspulver

1 ss Ketchup

Bland krydder og vann sammen med kjøttdeigen og form små kjøttboller. Legg de på et stekebrett og stek de i stekeovene på 180 gr i ca 12 min.

Ha så vann i en gryte og tilsett fond, ketchup, tomatpure, samt krydder og smak dette til.
La suppen stå og småkoke i ca 10 min før du har i de små kjøttbollene. La dette stå og trekke de siste 5 minuttene før servering. Stø over parmesanost og litt fersk timian på toppen og servert suppen når den er varm. 

Til retten serverte jeg brød og pasta men du kan også lage en god focaccia til.