Ris & egg i form!

Ris & egg i form!

Så var det tid for “Mamma-lunsj” og det er alltid så koselig. Så da benytter jeg sjansen og prøver alltid ut nye oppskrifter. Denne her fant jeg i et ukeblad og synes den så litt spennende ut med de forskjellige smaks sammensetningene.
Den falt virkelig i smak hos mamma, så da kan vi anbefale denne også! Den passer nok til ca 4 personer.

2 dl ris
6 egg
1,5 ss smør
1,5 ss mel
3 dl melk
3 dl Creme fraishe
1,5 ts Cemo urtepiffi ( eller 1 ts salt  – 1/4 pepper)
1/2 dl hakket persille
150 gr spekeskinke

Tilbehør
Salat
Brød

Har du kokt ris til overs etter middag er denne retten ypperlig til å få brukt opp restene. Hvis ikke kan du koke ris som anvist på pakken. Smør ei paiform og legg så risen utover i formen. Eggene må kokes i ca 10 min og la de ligge og avkjøle seg mens du lager sausen.
Smelt smøret og ha i melet og rør den inn i smøret. Hell i melken og rør til det ikke er klumper igjen. Ha så i Creme fraish og rør dette godt inn i sausen. Tilsett kydderet og smak deg til om du trenger mer.
Hell så sausen over risen og legg oppi de hard kokte eggen og fordel halvparten av skinken mellom eggene. Ha formen inn i ovnen på 225 gr i ca 10 min, til den har fått en smør og gyllen skorpe.  Strø litt persille og resten av skinken over før du serverer retten.

Jeg serverte med en nydelig grønn salat til!

18010480_1647590211935189_7987593021249351448_n