Sitron kylling!

Sitron kylling!

Sitron og kylling passer veldig godt sammen også smaker det så godt. Her har jeg masse grønnsaker i en skypanne og har lagt kyllinglår opp på alt med oljer og krydder fra Cemo Gorumet. Enkel rett som står og gjør seg selv i skypanna mens du kan sitte ute og nyte det fine vår været.

ca 1,5 kg kyllinglår ( evt. kyllingfilet)
1 brokkli bunt
5 gulrøtter
1/2 sitron
1 bunt persille
2 gule løk
2 ts Cemo kyllingkrydder (kan evt. bruke annet krydder)
1 ss Cemo sitronolje
1-2 ts Cemo sitronsalt

Finn frem langpannen og smør den med litt olje eller smør så grønnsakene og kyllingen ikke henger fast i bunnen.
Skrell løken og kutt den opp i ringer og fordel den utover i pannen. Kutt opp brokkoli i punter og legg den over løken. Rensk gulerøtter og kutt de i litt store biter og legg de over grønnsakene. Fordel kyllinglårene over grønnsakene og legg de gjerne litt fra hverandre. Som du ser på bildet har jeg delt de litt opp men det er ikke nøvendig. Kutt opp sitronen i små skiver og fordel den utover i formen.

Ha over kryddert på kyllinglårene og fordel sitron oljen over alt av kylling og grønnsaker, det sammen med sitronsaltet. Klipp eller kutt opp persillen og legg det over alt sammen.

Settes nederst i ovnen på 220 gr i ca 30 min – sett så pannen i midten og la det stå der på 200 gr i ca 8-10 min. Jeg serverte retten med kokt ris til.

Tips:
Har du ikke Cemo sin sitron olje kan du heller over vanlig olivenolje og presse litt sitron over kyllingen og grønnsakene. Ønsker du å handle inn disse produktene kan du sjekke ut siden til Cemo på nettet. Det er mange små nisje butikker som fører merket, samt Traktøren og Kitchin.

CEMO GORUMET NETTSIDE

 

17903432_1638847549476122_7321745889445463991_n