Lun kyllinggryte!

Lun kyllinggryte!

Har mange oppskrifte med kylling på min blogg, men det er så utrolig anvendelig også er det et magert kjøtt. I denne oppskriften brukte jeg kylling lår men du kan fint bruke en hel kylling hvis det blir lettere.
Dette er en gryte som du kan ha både til hverdag og fest. Til fest kan du bytte ut litt av kraften med rødvin og da blir det bare så utrolig god.

( 4 pers)

6 kyllinglår
1 gul løk
2 ss tomatpurre
1 ts salt
1/2 ts pepper
1 laubærblad
7 dl vann ( her kan 3 dl erstattes med rødvin)
1 terning hønsebuljong.
3 gulerøtter
200 gr bacon
200 gr sopp

Smør en ildfastform med høye kanter som du kan ha selve rette i. Skrell gulerøtter og kutt de i litt store biter. Løken skrelles og kuttes i båter og legges sammen med gulerøttene rett i formen.
Legg så over kyllinglårene og stø litt salt og pepper over og legg over laubærbladet. Bruk lunket vann og løs opp buljongen, hell så over hønsebuljongen og evt. vin over kyllingen.

Kutt soppene i to og kutt bacon i litt store biter og fordel dette utover formen. Sett formen i stekeovnen på 200 gr og la den stå i ca. 40 min.

Skal du ha folk på besøk vil jeg anbefale deg om å kjøpe Cemo sin gorumet pasta. Den er utrolig god, spesiell på utseende og gjør seg litt ekstra når du skal servere denne retten.

Cemo kan du få tak i både hos Kitchin og Traktøren, sjekk siden til Cemo her: CEMO