Smakfull kjøttdeig gryte!

Smakfull kjøttdeig gryte!

Etter helgen er det alltid rester av et eller annet i kjøleskapet mitt. Idag var det en pakke kjøttdeig til overs og noe bacon og grønnsaker har jeg alltid. Så var det bare å sette igang og se hva som kunne ha vært godt sammen og da kom jeg frem til denne veldig gode gryta om jeg skal si det selv. Håper du også liker smakene!

2 fedd hvitløk
1 løk
1 ss cemo olivenolje
2 ts spisskumin
1 ts Tikka masala
1 bx hermetiske tomater med hvitløk
1 grønne paprika
1 rød paprika
3 små gulerøtter
400g kjøttdeig
150 g bacon
1 kjøtt buljong (kan bruke kylling også)
2 ss tomatpure
4 dl vann

Hakk opp hvitløken og løken i små biter. Ha litt olje i en gryte og stek hvitløk og halvparten av løken sammen. Tilsett så krydderet og litt mer olje og rør dette godt sammen.
Stek så kjøttdeigen og kutt opp baconet i små biter og ha det også oppi, sammen med resten av løken. La dette stå og surre sammen i ca 6-8 minutter.
Kutt opp gulerøtter og paprika i litt store biter og ha i gryta. Tilsett vann, buljong og tomatpurre.  La alt stå og småkoke i ca 15 min. Grønnsakene skal ikke kokes i stykker, de skal være hele og fine.

Til gryten serverte jeg hjemmelaget osteknuter, de lagde jeg samtidig som jeg lade denne retten. Deigen skal kaldheves så det går ganske så fort. De er nydelig på smak og passer veldig godt til denne retten. Oppskriften finner du her: OSTEKNUTER.

16996224_1574757772551767_8323912055546536831_n