Vaniljekjeks med lemon curd!

Vaniljekjeks med lemon curd!

Disse vanilje kjeksene bare smelter i munnen og med den nydelige lemon curd blir det bare helt fantastisk! Lemon curd kan du få kjøpt ferdig laget eller du kan lage den selv, oppskriften finner du på bloggen. Disse kan du lagre i flere dager hvis de står kaldt i kjøleskapet. Du kan bruke de til dessert med litt is til eller bare som kaker til kaffe.

200 gr smør
4,5 dl mel
1 dl sukker
2 ts Cemo ekte vaniljesukker ( kan bruke vanlig)
1 eggeplomme

2 dl lemon curd – oppskrift Lemon Curd

Skjær smøret i biter og bland dette sammen med mel, sukker og vanilje sukker. Tilsett eggeplommen mot slutten. Rør alt godt sammen til du får en fast deig. Rull deigen ut til passelig tykke pølser, slik at du kan kutte små kaker når den har hvilt ferdig.

Pakk den inn i plast og la den stå kaldt i kjøleskapet i ca. 1 time.

Når deigen har stått kaldt kutter du opp passelige tykker skiver og legger disse på stekebrett med bakepapir på. De stekes på 200 gr i ca 8 min – følg med for er de tynne kan det gå fortere med steketiden.

Hvis du skal lage lemon curd kan du la den stå kaldt i kjøleskapet mens du lager og steker kakene. Da er det lettere å smøre den på mellom kakene.

Lykke til:)

Ekte vaniljesukker til Cemo kan du få kjøpt på butikker i nærheten av deg. Det smaker ekstra godt med vanilje når du bruker dette i kaker og desserter. Cemo nettside

16299438_1533280313366180_4193267754165430281_n