Sjokolade og vaniljekake!

Sjokolade og vaniljekake!

Denne kaken ble utrolig saftig og god og smaker godt både av vanilje og sjokolade. Jeg har brukt en liten form på denne oppskriften som tilsvarer vanlig 22 cm. Ønsker du større må du bare øke mengdene i oppskriften.

På toppen har jeg laget en sjokoladekrem men du kan også servere den med litt melis dryss på toppen, da den er ganske så dekorativ i seg selv.

320 gr hvetemel
2 ts bakepulver
260 gr sukker
3 dl melk
120 gr smeltet margarin
2 egg

Fyll:
2 ss kakao  – i den ene delen
2 ts vaniljesukker – i den andre delen.

Smelt smøret mens du blander sammen alt det tørre. Ha så i melken og det smeltede smøret og rør det godt sammen. Ha i egget tilslutt og rør det god inn i røren.

Fordel deigen i to boller og rør inn kakao i den ene og vaniljesukker i den andre. Fordel så røren i en god smurt form. Sjokolade først også vanilje på toppen eller omvendt. Bruk en gaffel og dra over røren tilslutt slik at det brune og det hvite blir litt blandet.

Stekes på 200 gr i ca. 20-25 min – sjekk gjerne med stekepinne.

Fyll:

300 g melis
100 g smør

100 g Philadelphia ost
1 1/2 ss kakao
2 ts vaniljesukker
4 ss melk

Rør mykt smør til det er lyst og luftig. Tilsett resten av ingrediensene og Rør alt godt sammen med håndmikser. Blir den litt for tykk har du i litt melk eller blir den litt for tynn har du bare i litt mer melis.