BrokkoliSalat!

Dette er en fantastisk god brokkoli salat og veldig enkel og lage. Du kan bruke den til stekt kjøtt, kylling og du kan gjerne spise den som den er. Oppskriften som jeg har fått var opprinnelig med melk men jeg erstattet det med crème fraiche, så her kan du selv se hva du har og hva du liker og blande med.

2 bunter rå brokkoli
6-8 skiver bacon
1 liten gul løk
100 gr cashwenøtter
30 gr pistasj nøtter

Dressing:
250 gr majones
40-50 gr sukker
3 dl creme fraiche
2 ss 7 % eddik

Kutt opp bacon i små biter og stek disse til de er sprø stekte. Legg de på litt kjøkkenpapir til de får rent av seg litt. Kutt opp brokkoli i små bunter og legg disse i en bollen.

Løken hakkes i små biter og støs over brokkoli bitene. Cashwenøtter hakkes opp i små biter og strøs over blandingen. Ha i baconbitene og bland alt godt sammen.

Dressingen blandes sammen og helles over salaten, bland alt godt sammen. Hakk pistasj nøttene og strø disse over tilslutt.

Håper det smaker 🙂

 

2 kommentarer Legg til din

 1. Camilla sier:

  Kjempegodt tilbehør! 😊👌
  Jeg lagde brokkolisalat fritt etter denne oppskriften. Brunet baconbiter og freste små bunter med brokkoli sammen med baconet. Droppet pistasjenøtter, og byttet ut eddik med litt sitronsaft. Brukte salaten som tilbehør til fiskegrateng. Passer kanskje bedre til grillet kylling og kalkun.

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Hei Camilla 😊 og tusen takk for din hyggelige tilbakemelding!! Gøy å høre at den falt i smak og at du fant litt din egen vri 🌸

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s