Toffifee!

Toffifee!

Elsker Toffifee sjokoladen!! Den er bare så farlig god og jeg har nå prøvd meg på å lage en som ligner her hjemme og ble ganske så fornøyd med resultatet. Jeg brukte silikon former men du kan også bruke papirformer. Frister? Prøv oppskriften under, den er enkel og grei.

ca. 20 hasselnøtter ( du skal ha en i hver form)

60 gr smør
60 gr sukker
1 ss sirup lys
1,5 dl kondensert melk

Toppings:
1 plate melkesjokolade (200gr)

Pynt:
1/2 plate kokesjokolade

Sett ovnen på 180 gr og legg inn hasselnøttene og la de stå der ca. 10 min. De blir da ganske så sprø og de ytterste skallet vil dette av. Ta de ut og la de kjøle seg ned litt mens du lager karamellen.

Ha smør, sukker, sirup og kondensert melk i en gryte. Kok dette opp til du får en tykk lysebrun karamell masse. Husk å røre hele tiden, ellers kan det brenne seg fast.

Legg en hasselnøtt i hver av formene også hell karamell blandingen i formene og ikke fyll helt opp, ca halvparten. Så setter du disse kaldt i kjøleskapet til de stivner. Så smelter du melkesjokoladen i vannbad og fyller formen helt opp. Sett den så kaldt i kjøleskapet til den har stivnet.
Kokesjokoladen smelter du også i vannbad og pynter med en lite topp på hver toffifee. Håper disse faller i smak – lykke til!

15578473_1490305190997026_5017832181714563335_n