Julekake!

Julekake!

Min pappa elsket julekaker og gjerne med masse rosiner, da var den helt perfekt. Da jeg bodde i Tromsø for mange år siden fikk jeg smake denne julekaken her og falt helt pladask! Så jeg tigget til meg oppskriften og jeg deler den her med dere. Oppskriften min her blir til 2 stk runde kaker.

200 gr margarin
50 gr Tine meiersmør
5 dl. melk
50 gr gjær
175 gr sukker
ca. 1 kg mel
1,5 ts kardemomme
1 ts salt
250 gr rosiner
1 egg

Hvis du ønsker kan du også bruke 1 egg til pensling.

Smelt smøret og ha i melken og pass på at dette blir fingervarmt og rør inn gjæren. Bland sammen resten av ingrediensene og kun halvparten av melet. Elt deigen godt sammen og sett den til heving i ca. 30 min.
Etter hevingen har du i resten av melet og rosiner og rører dette godt samen, deigen skal være fast og fin. Dekk til deigen igjen og la den heve ca. 30-40 min.

Rull ut to kaker av deigen, du kan gjerne ha de i brødformer det er valgfritt. Men har du de runde på et bakebrett, trykk de litt ned på midten så får de finere former.La kakene etterheve i ca 1 time. Pensle med egg og sett platen på nederste rille i ovnen .

De skal først steke 5 minutter på 240 gr også skru varmen  ned på 200 og la de steke videre i ca. 35 min. Hvis du synes det blir for mørke på toppen, kan du legge et stykke bakepapir på toppen.

dav