Havrekuler! (glutenfri)

Disse havrekulene hører til mine barndomsminner, da mamma alltid lagde disse når vi var små. Har du gluten allergi kan du bruke havregryn som er glutenfri og nyte disse kulene. De er lette og lage og du oppbevarer de kaldt i kjøleskapet i en tett boks.

750 gr Havregryn
3 ss kakao
2, 5 kopper sukker
150 gr meiersmør
3 dl. fløte
1/2 fl. rom essens

Smelt smøret – så det er klart til å ha i blandingen. Ha havregrynene i en bakebolle og bruk stavmikseren så de blir mer malte. Hell i kakao, sukker og rom essens og bland dette godt. Ha så i fløten og smøret og bruk gjerne hendene for å blande alt sammen.

Trill små kuler og legg de på et steke brett og la de stå kjølig i ca 1 time – legg de så en tett boks og oppbevar de kaldt. Jeg fikk ca 4 stekebrett full av denne oppskriften men det har jo litt å si hvor store du ønsker kulene.

Håper de faller i smak  – Lykke til 🙂

15541139_1486104531417092_7556541666683984233_n

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s