Kransekake stenger.

Denne oppskriften har jeg fått av min mamma og den fungere hver gang når jeg skal bake kransekake. Jeg bruker den samme oppskriften når jeg ønsker kun å lage kransekakestenger. Oppskriften er til 1 kransekake eller til ca. 40-50 stenger.

500 gr malte mandler
500 gr melis

3 stk eggehvite – mellomstore egg

Bland først sammen melis og malte mandler. Så har du i eggehvitene og de skal knas inn i deigen.

Det kan virke som det er for lite væske i deigen men du må kna alt godt sammen en stund. Mandlene gir fra seg litt fett og det gjør at deigen blir faster jo mer du knar.

175 gr i ca. 8-10 min – men følg litt med på første brette. Kan variere fra ovn til ovn.

Husk at en deig skal være seig og saftig!

5 kommentarer Legg til din

 1. Marianne F. sier:

  Hei! Kan man kjøre deigen i kjøkkenmaskin, eller bør det være for hånd?

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Hei Marianne 😊
   Jeg ville nok anbefale for hånd for da blir det ikke så kraftig røring og du beholder fettet i mandlene. Da blir stengene fine og myke 😀

   Liker

 2. M Johansen sier:

  Jeg baker kransekaker til hele familien til jul og ved andre dager som feires. Det har jeg gjort i årevis. Og det er mange år siden jeg sluttet å kna for hånd. Kjøkkenmaskin funker supert, og kakene blir seige og gode.

  Liker

 3. Berith Grøttheim sier:

  Min mor lagde også kransekake/stenger. Det hun gjorde var at hun la de i fryseren før de var blitt helt kalde (lunkne). Da var de seige og saftige når de tinte. Det har jeg også gjort i alle år. Har lyst til å prøve din oppskrift.

  Liker

  1. hjemmelagablogg sier:

   Tusen takk for et kjenpe bra tips 😊👍🌺det skal jeg prøve!!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s