Nordlands lefser!

Nordlands lefser!

Denne oppskriften har jeg fått av en god venn på Vestlandet og jeg måtte bare prøve den. Elsker lefser til jul men noen av de kan være litt vanskelige å få til. Men denne var jo bare så enkel også smakte de himmelsk. Har laget flere porsjoner og lagt de på frysen, alltid godt å ha litt der også når man får besøk i jula.

1 egg
1 kopp sukker
1 beger seterrømme
100 gr smør
1 kopp sirup
ca. 2 kopper surmelk
1 liten ss natron
1 liten ss hornsalt
mel til løsdeig

Fyll:
25 g smør
125 g melis
0,75 dl fløte.
ca 1 ts kanel

Egg og sukker piskes godt som til eggedosis. Smør og sirup smeltes sammen i en gryte. Ha i seterømmen i eggedosisen og rør den forsiktig inn. Ha så i surmelken, natron og hornsalt og rør dette også forsiktig inn. Hell så i smør og sirup blandingen og tilsett mel til slutt. Du skal ha såpass mel at du kan bruke en spise skje til å ta opp røren med og legge på steke takken. Røren ligner på den du bruker når du lager lapper / sveler.

Har du ikke steke takke kan du bruke en tørr stekepanne med teflon belegg og steke de der.

Det er lite fyll så du kan gjerne doble dette hvis du ønsker å ha fyll på alle lefsene. De er like gode uten så det er en smak sak. Håper de faller i smak!!
LYKKE TIL 🙂

dav
dav