Taco Piroger!

Taco Piroger!

Det finnes jo utallige varianter av Taco og min barn elsker taco! Disse pirogene var utrolig gode og krever ikke så mange ingredienser. Du kan også fryse disse ned og tine de lett i ovnen til en senere anledning. Her ble det ingen igjen, så jeg får kanskje lage dobbelt opp neste gang. Jeg fikk 24 stk men det har jo litt å si på hva slags størrelse du ønsker på pirogene.

1 gjær
1 ts salt
3 dl vann
3 dl melk
1 egg
ca. 16 dl mel
75 g mykt smør i terninger

Fyll:
2 pk. kyllingkjøttdeig
2 pk. CEMO Taco krydder
1 bx. mais
5 dl. revet gulost
1 egg til pensling

Varm melk og vann til 37 gr. og rør inn gjæren. Rør inn mel, salt og egg til deigen begynner å se fast og fin ut. Tilsett så det myke smøret og rør det godt inn. La deigen stå og heve i ca. 30 min.
Mens deigen hever kan du lage ferdig fyllet.

Stek kjøttdeigen og tilsett Taco krydderet og når det er ferdig kan du blande inn maisen. Rasp ferdig gulosten så den også står klar på benken.

Rull ut en stor leiv og trykk ut store rundinger, jeg brukte en dyp bollen som jeg synes passet i den størrelsen jeg ønsket og ha på mine piroger. Fyll halvparten av rundingen med fyll og ost også legger du den andre halvparten over og trykk god igjen med en gaffel rundt.

La de stå og heve på et lunt sted i 20-30 min før du pensler de med egg og setter de til steking.

Stekes på 200 gr i ca. 15 min – hvis du har noen veldig små må du passe litt på steketiden.
Lykke til håper det smaker! 🙂

14963236_1440281985999347_8108667361784648513_n