Makroner.

Makroner.

Da har jeg prøvd meg på makroner og må si at resultatet ble ganske så bra. De smakte nydelig og fyllet var også utrolig godt. Jeg fant oppskriften på godt.no som er Pascal sine franske makroner og fyllet fant jeg på siden til Trines matblogg. Så her ble det litt miks av begge deler. Lagde også noen med sjokoladefyll men det er min egen oppskrift.

280 gram lyst mandelmel (malte mandler)
370 gram melis
230 gram eggehvite (romtempererte egg)
125 gram sukker

Ønsket konditorfarge

Jeg malte mandler selv i en mandelkvern og blandet dette sammen med melisen. Du kan også velge om du ønsker å sile mandlene etter at de er malt så du får en finere blanding. Selv synes jeg det er godt når jeg smaker litt mandler i makroner.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme, og pisk så inn sukkeret litt etter litt. Det skal bli til en seig og fin marengs. Ha i ønsket farge i margengsen og rør den forsiktig inn.

Bland så inn resten og rør dette sammen forsiktig. Ha røren i en sprøyte pose med passelig stort hull.

Jeg kjøpte en matte med ferdige former som jeg kan sprøyte margens røren utover. Men har du ikke det kan du fint tegne formene på et bakepapir før du sprøyter ut ønsket størrelse på makronene dine.

Når de ligger ferdig på brettet la de står i rom temperatur i ca. 30 min slik at de blir litt harde på toppen før de stekes.

La de steke på ca. 165-170 gr i ca. 12-15 min  – la de stå og avkjøle seg godt før du tar på fyllet.

Smørkrem Fyll:
1 eggehvite
60 gram sukker
en klype  Maldon salt
100 gram usaltet smør (romtemperert)
1 ts CEMO ekte vaniljesukker

Ha sukker, salt og eggehvite i en skål som du setter i en kasserolle med varmt vann. Bruk håndmikser og visp til blandingen blir en blank og fin marengs. Det tar ca 5 minutter. Ha blandingen over i bollen til kjøkkenmaskinen din, tilsett ekte vaniljesukker og tilsett det romtempererte smøret litt etter litt. Kjør blandingen (med visper) til du får en jevn og fin krem.

Sjokoladefyll:

1 plate mørk kokesjokolade
2 ss lunken fløte
60 gr smør

Smelt sjokolade i vannbad til den er nesten smeltet, ha så i lunken fløte mens du rører godt rundt. Tilslett så mykt smør og pisk dette godt sammen til det blir en myk masse. Ha fyllet i en sprøytepose eller bruk en liten skje til å legge fyllet på de ferdige makronene.

LYKKE TIL 🙂

img_20161020_114338