Lammefrikasse!

Lammefrikasse!

Det lukter så godt her idag for lammefrikasse står og småputere på komfyren og jeg gleder meg til middag idag. Dette er høstmat og blir jo litt ekstra stemning når det blåser og regnet trommer på vinduet.

Jeg kjøpte et nydelig fårikål kjøtt som var neste fritt for fett, da de var tomme for bog. Det funket helt perfekt i lammefrikassèn.

ca. 1 kg lammekjøtt ( bog/fårikål)

15 dl vann
2 ts salt

Kok opp vannet og saltet og ha kjøttet opp i gryta. La kjøttet tekke på varmen til kjøttet slipper beinet, ikke la det stå for lenge så det blir trevlete. Ta vekk det brune skummet som ligger på overflaten, dette trenger du ikke.

ca 250 gr gulerøtter ( 4 store)
ca. 250 gr selleri ( 1/2 selleri)
1 dusk persille

Skrell og kutt opp gulerøttene i skiver og selleri i små terninger. Når kjøttet er ferdig kokt tar du det ut og legger grønnsakene opp i kraften. Ta bort beinet av kjøttet og legg det tilbake igjen sammen med grønnsakene og la det stå og trekke til de er gjennomkokte.

Mel jervning:
5 dl. kraft
ca 3 ss mel ( maisena for glutenfritt)

Ha dette på et glass og rist godt og hell dette så over frikassen mens den koker. Da vil du få en jevn og fin saus. Ha opp i hakket persille og smak til med ekstra salt hvis dette trengs.

Server med kokte poteter til – og nyt!

LYKKE TIL 🙂

img_20161017_162734