Solboller med Kesam!

Solboller med Kesam!

Det beste som finnes er jo nybakt gjærbakst av alle varianter, synes nå jeg! Denne deigen lagde jeg litt forskjellige typer av gjærbaksten både snurrer med kanel, sukker og gul krem, samt solboller med rosiner.

Deigen kan du bruke som basis og gjerne lage boller også av den 🙂

3 dl. melk

1/2 pk. gjær

3 ss . smør ( mykt)

1 dl. sukker

1 ts. kardemomme

1 bx. kesam

ca. 12 dl. mel

 

Fyll:

1 pk. vaniljekrem

Kanel / Sukker / rosiner

Varm melken til fingervarme og rør ut gjæren, hell i kesam og bland inn mel og sukker og rør til deigen slipper bollen, tilsett mykt smør og rør det inn. Husk god etterheving.

Rull ut en lang rektangel og strø over kanel og sukker og rull den sammen. Kutt små biter og sett disse på stekebrettet. Lag små groper og ha i gul krem. Jeg klipper bare et hull på pakningen også klemmer jeg det ut.

Når du lager solboller smører du utover vaniljekrem på deigen og strør utover rosiner, før du ruller den sammen og gjør akkurat som når du lager de over.

La de etterheve ca. 30 min.

Pensle bollene med et piske egg, slik at de får en gyllen farge. Stekes i ca. 15 min i ca. 225 grader.

LYKKE TIL 🙂