Baconboller!

Baconboller!

Disse var fantastisk gode på smaken, lette og lage og smakte nydelig. Denne oppskriften er stor men du kan bare fryse ned bollene hvis du får for mange. Jeg har brukt CEMO sin Tapenade som smaker himmels til kjøtt. Her har jeg brukt den til kjøttdeig men den passer også utrolig godt til svin / svinestek også.

800 gr kjøttdeig

450 gr bacon

3-4 ss Tapenade

1 rød løk

2 vårløk

1 grønn paprika

1 mozarella

Bland kjøttdeigen godt sammen med Tapenade. Løk, vårløk og paprika kuttes opp og moses sammen med en stavmikser. Bland alt dette sammen med kjøttdeigen og rull så runde boller. Surre bacon rundt bollene og legg disse i en smørt ildfast form.

Stek bacon bollene på 220 gr i ca. 30 grader.

Når det gjenstår ca. 5 minutter av steketiden tar du ut bollene og fordele mozarella osten over og sette de inn igjen slik at osten smelter på toppen.

Jeg serverte dette sammen med nydelig grønn salat, CEMO sin flotte blekspurt pasta og en hjemmelaget sopp saus.

Soppsaus:

5 sopp

1 vårløk

5 plomme tomater

3 ss Creme fraish

4 dl. vann

1/2 terning kylling buljong

salt / pepper

Ha sopp, løk og tomater i en bolle og mos det med stavmikser til de har fått små biter. Stek dette i en gryte med smør til de er blitt gyllent. Ha i vann og kyllingbuljongen og kok dette sammen i ca. 5-6 min. Ha i creme fraish tilslutt og rør det godt inn. La det stå og små koke et par minutter og smak til med salt / pepper.

Her på CEMO sin nett siden kan du bestille Tapenade / CEMO Pasta eller finner ut av hvor du kan få kjøpt det. CEMO 

last-ned-2

img_71671

img_71721