Pai med kylling & sopp!

Pai med kylling & sopp!

Denne paien lager du en slags kyllingstuing også har du et lokk med pai deig på tilslutt. Den smakte utrolig godt og passer til middager, venninnekvelder eller gode venner rundt bordet.

Paibunn:

5dl mel

185 gr smør

1/2 ts salt

1 egg

2 ss vann

Fyll:

1,5 dl ris

1 løk

400 gr sopp

50 gr smør

2 fedd hvitløk

2 ss mel

3 dl helmelk

1 terning kylling buljong

4 stk kylligfilet

saften 1/2 sitron

2 dl fløte

en håndfull fersk basilikum

salt / pepper

1 egg til pensling

Kok risen som anvist på pakken – avkjøl denne.

Ha  mel, smør, egg og vann i en foodprocessor eller stavmikser og elt dette sammen til en deig. Legg den i en plastpose i kjøleskapet i ca. 1 time. Deigen kan du gjerne lage dagen før hvis det er lettere, og den kan også fryses.

Rens løken og kutt den i passelige biter og kutt soppen i skriver. Stek løken og soppen på middels varme til det er gyllent. Tilsett finhakket hvitløk og la det surre sammen noen få minutter. Tilsett mel og rør det godt inn i blandingen. Ta gryten av platen og tilsett melk, litt om gangen og rør godt. Knus buljongterningen og ha den også i blandingen.

La dette koke ca. 5 min mens du rører om. Tilsett kyllingkjøttet, som er oppskåret i biter, saften av sitronen, kremfløten og basilikum. Smak til med salt og pepper.

Ha en litt høy ildfast form og kjevl ut deigen, husk å spare litt så du får nok til et lokk på toppen. Hell i kyllingeblandingen og fordel det utover formen. Kjevl ut et lokk og legg dette forsiktig på toppen. Pass på at kantene rundt er godt lukket sammen. Kan gjøres med at man fukter deigen litt eller bare klemmer den sammen.

Pisk egget og smør det på toppen – du kan gjerne lage et mønster på toppen så det blir litt mer dekorativt!

Stekes på 200 gr i ca. 50 min – serveres med en frisk salat.

LYKKE TIL – og NYT 🙂

IMG_6994[1]IMG_6988[1]