Plomme sirup!

Jeg har nå vært på plommeslang hos ei venninne og fikk med meg to poser med fantastisk gode Opal plommer. Så nå har jeg laget både syltetøy og sirup og det smakte utrolig godt. Sirup kan du ha på is, desserter, i drinker, på pannekaker osv.

Del plommene og fjern steinen før du skal koke de med litt vann. Hell alle plommen opp i en kasserolle og la de stå og småkoke ca. 30 min.

Hell plommene og saften over en sil, slik at du får fjernet alt av skall og rester av plommene. Jeg kjøpte meg en veldig grei sil som stod på bein og funket helt utrolig bra.

Mål opp saften du får av plommene og tilsett 40 gr sukker til hver 100 ml. saft du har fått. Varm saften langsomt opp og hell i sukkeret, er det ikke søtt nok så kan du bare tilsette litt til. Jeg la i kanel stang for å få litt ekstra smak på sirupen.

Fortsett og varm opp sirupen til kokepunkt og til du ser den tykner. Hell den på varme glass/flasker og oppbevar den kjølig og mørkt.

LYKKE TIL 🙂

 

IMG_6693[1]

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s