Iskake med marengsbunn!

Iskake med marengsbunn!

Denne iskaken var bare nydelig og jeg fant den i et ukeblad hos tannlegen for lenge siden. I oppskriften brukte de bringebær mens jeg har laget denne med blåbær. Jeg serverte nyrørte blåbær ved siden av slik at gjestene kunne ha ekstra på hvis de ønsket det.

Marengsbunn:

2 egghviter

150 gr sukker

1 ts CEMO Ekte vaniljesukker

1 ts sitronsaft

 

Isblandingen:
2 plater gelantin

1 vaniljestang

4 egg

2 dl. sukker

200 gr philadelphia ost

4 dl. kremfløte

 

Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle med varmt vann. Pisk til en tykk og hvit marengs og smør massen utover i en rund form 24 cm.

Stek den ved 125 gr i 1,5 timer til marengsen har stivnet. Bunnen kan gjerne lages dagen før og bare la den stå mørkt og tørt på benken.

Isblaningen:

Legg gelantinen i bløt i kaldt vann i 5 min. Snitt opp vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og philadelphia ost til det er luftig. Pisk fløen i egen bolle og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelantingen og smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fløteblandingen i gelatingen, og bland så i resten.

Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn i fløteblandinge. Legg marengsbunnen i en springform. Hell blandingen over og frys kaken minst 4 timer. Dekk godt med plast hvis det skal stå lenge i fryseren.
Ta den ut og la det stå i romtemp. ca. 30 min før den skal serveres.

Tips:
Du kan droppen gelantinen men da vil kaken smeltes fortere når den settes frem.

Pyntes med friske blåbær på toppen og server en liten skål med nyrørte blåbær ved siden av.

Du vil garantert får gode tilbakemeldinger når denne blir servert i selskapet 🙂

LYKKE TIL!!

 

IMG_6609[1]

IMG_6605[1]