Sjokolade Terte!

Sjokolade Terte!

Denne oppskriften fant jeg i et blad for lenge siden og har bakt den mange ganger. Den ser ut som en vanlig sjokoladekake men det er mandelbunn så den overrasker de litt som smaker på den første gangen. Men den er nydelig og saftig på smak, så anbefales.
Oppskriften:
300 gr mandler
300 gr melis
5 egg
50 gr hakket kokesjokolade

Mal mandlene og bland i melisen. Ha i egg og hakket sjokolade og rør alt forsiktig sammen. Eggene skal ikke piskes før de has i røren, bare ha de rett oppi og bland sammen med de andre.

Ovnen skal stå på 175 gr og den skal stekes i midten på ca 35-40 min. Her har jeg brukt en hjerteform fra IKEA men oppskriften er til en 22 cm form.

Sjokoladeglasur:
200 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
1 ss smør, temperert

Friske bær til pynt

Brekk opp sjokoladen i biter og legg den i en skål. Varm fløten opp slik at det akkurat får boblet litt i gryta. Hell så fløten over sjokoladen og la det stå og smeltet litt for seg selv før du rører i det. Bland det sammen godt og ha i smøret. Husk at det er viktig at fløten får et oppkoke ellers vil du ikke få glasuren stiv nok.

La kaken stå i kake formen og hell over glasuren. Sett det så kaldt i kjøleskapet i ca 2 timer til glasuren har stivnet.

Jeg har pyntet med friske jordbær og blåbær på toppen av kaken. Jeg lagde også en frosting som jeg sprøytet på med en sprøyte pose. Det er for at bærene ligger litt tryggere også ser det veldig pent ut.
Har du lyst til å lage en frosting, kan du bruke denne oppskriften:

120 gr smør
0,4 dl. melk
1 pk melis
4 ss oboy / nesquick

Rør smøret i en bollen nesten helt hvitt og tilsett melis og bland dette forsiktig sammen med oboy pulveret. Tilsett så melken til du har en passelig konsistens. Da er det bare å fylle kremen i sprøyte posen og pynte i vei.

Lykke til og håper den faller i smak 🙂

16729233_10154810375729845_6155802896890404997_n